Jönköping x2

Förra veckan fick vi åka med Timjan till veterinären igen. Denna gången pga ett ormbett.
Nosen svullnade upp och hon var slö. Facetimeade med Håkan för att visa och under tiden blev hon sämre. Ringde till veterinären i Vimmerby men de hade fullt för dagen och kunde inte ta mot. Ringde till Eksjö istället och dit var vi välkomna omedelbart. Under tiden ringde Håkan till sin mamma som slängde sig i bilen och kom hit för att ta med Timjan till Eksjö. När hon kom bestämde vi att jag skulle följa med också. När vi kom till Eksjö satte de dropp med en gång och höll koll. Veterinären ringde till Jönköping för att rådgöra då Timjan egentligen behövde få mer dropp än de hann ge innan de stängde. Så det blev att vi fick åka till Jönköping, med Timjan uppkopplad på dropp. 


Väl i Jönköping blev hon inlagd och de var ganska säkra på att vi skulle få hämta henne redan nästa dag. 
När vi åkte hem hade varken svärmor eller jag ätit sedan frukost så vi gjorde en chansning. Vi stannade till på Maxi och köpte fikabröd sen åkte vi bort till Håkans farbror och faster. De var hemma och bjöd på både kaffe och smörgås innan vi åkte hem. 


På tisdagen ringde veterinären och sa att Timjan mådde bättre, men hon rekommenderade en natt till, om vi inte absolut ville komma och hämta henne och försöka få i henne smärtlindring hemma. Så Timjan blev kvar och jag trodde verkligen att vi skulle få hämta henne på onsdagen. Men när veterinären ringde på onsdagen berättade hon att Timjan börjat kräkas på tisdagskvällen och kräkts under natten. Hon ville inte skicka hem en hund som mådde så dåligt, så hon fick stanna ännu en natt. Men på torsdagen mådde hon så bra att vi fick hämta hem henne. Håkan hade tagit semester så vi åkte hela familjen och hämtade hem vår älskade lilla vovve. Passade på att hälsa på hos hans farbror igen.

Nu mår Timjan bättre och busar runt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar