Sista veckan

Tiden bara rusar fram och jag hänger inte riktigt med i farten. Är nu inne på sista veckan på min praktik i Oskarshamn och jag lär mig mycket. Igår fick jag t.ex. sätta en kateter. Min handledare släpper mig mer och mer att göra saker på egen hand, och denna veckan är det tänkt att det är jag som ska sköta den modul vi är på (avdelningen är på dagtid uppdelad i tre moduler med en USK och en SSK/modul, på kvällarna är det två moduler).

I fredags fyllde jag år och innan jag åkte till Oskarshamn på morgonen fick jag presenter av Håkan. Jordgubbsplantor, jord, en fläderbuske, en vindruvsplanta och brädor att göra odlingslådor av. På kvällen kom några av Håkans kompisar över på lite inflyttningsfest. Vi fick mer jord, presentkort på ICA och en blomma.

På lördagen hade vi bjudit hit våra familjer, 12 stycken blev vi totalt. Vi grillade fläskkarré och åt med både köpt och hemmagjord potatissallad. Håkan hade gjort en Key Lime Pie som avnjöts till kaffet. Mycket gott! Fick presenter också, massor med presenter.
Spade, räfsa, vattenkanna, planteringsredskap, grensax, äggkuddar och en blomampel att hänga ute. I inflyttningspresent fick vi två ljuslyktor att hänga.

När gästerna åkt hem och vi varvat ner en stund i soffan gick vi ut och skruvade ihop planteringslådorna och fyllde dem med jord.

I söndags fyllde svärmor år och Håkans syster, som är i flyttartagen, kom ner från Stockholm för att hämta möbler. Så vi åkte ut till Håkans föräldrar för att sedan åka vidare till det ställe där möblerna stod (vi ställde dit möbler också när vi flyttade till huset). Vi hjälptes åt att packa in möblerna i bilen och sen blev det mat och kaffe med tårta. Med oss från svärföräldrarna tog vi lite rabarber och så blev det en rabarberpaj att avnjuta framför TVn på kvällen.

Igår kväll planterade vi jordgubbarna i ena lådan, så nu har vi 20 jordgubbsplantor att hoppas på. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska ha i andra lådan, men just nu tänker vi morötter, rädisor, sallad och sparris.

Den dagen vi flyttade in fick vi gräsklippare, trimmer, vattenslang och segelduk i inflyttningspresent. Börjar bli dags att testa den där gräsklipparen nu…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar