Påskhelgen

Långfredagen spenderade jag hos Håkans föräldrar medan Håkan själv var i Jönköping för kompishäng. Under natten hade det fötts fyra små bruna lamm varav det ena inte var mycket liv i. Hon fick komma in i köksvärmen och så flaskmatades hon.

IMG_0139

IMG_0152

När Håkan kom på kvällen åt vi hemmarökt fisk med goda tillbehör innan vi åkte hemåt.

På Påskafton åkte vi ner till Nybro för att fira påsk med familjen. Elin och Cenny var inte med, men de andra tre. Fick kanelkladdkaka när vi kom, sen blev det påskmat framåt kvällen. Vid halv elva på kvällen gick Håkan och jag till kyrkan, de andra gick och la sig. Vi deltog i Påsknattsmässan. Ett “firande” av Jesu uppståndelse som avslutas med “fest” när gudstjänsten är slut. Då bjuds det på godsaker i form av godis, chips, ölkorv, mjukost, kex, vindruvor och cider. Jag fick nöjet att sjunga med när gospelkören avslutade med Oh happy day.

IMG_0160

Påskdagens morgon bjöd på mer kyrkobesök med efterföljande kaffe. Strax efter min hemkomst åkte vi till mormor och morfar, där mostrar, morbröder och kusiner anslöt, och åt mer påskmat och drack kaffe innan det var dags att åka mot Nybro igen. Några timmars vila innan ännu ett besök i kyrkan. Denna gång var det kammarkören som skulle ha konsert tillsammans med pastoratets nya organist. Det är han som från nu ska leda kören.

IMG_0162

Idag efter frukost åkte vi hemåt, efter en snabb mellanlandning i Drottninghult för överlämnande av ett par filmer och ett dataspel som vi glömde ta med till lillkusinen igår.
Nu har vi hunnit laga mat och väntar på att veckans lunchpaj ska svalna så att vi kan få varsin bit till middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar