Testar en nykomling

Idag begav jag mig till den nya sjukgymnasten i stan. Arne heter han och finns i Gamla Ljungdahls. Jag har besökt några sjukgymnaster under åren för samma besvär (rygg och nacke), men jag kan inte minnas att någon kollat mig så grundligt från start. Han såg t.ex. ganska direkt att jag är s.k. låghalt, d.v.s. det ena benet (i detta fallet det högra) är lite kortare än det andra. Att bäckenet kompenserar för det vet jag redan men fick förklarat för mig att hjärnan är inställd på att båda ögonen ska vara i samma höjd, därför kompenserar även ryggen och nacken, för att man ska vara så rak som möjligt. Alltid lär man sig något nytt. Han tryckte och klämde och kände på samma sätt som jag är “van” vid att naprapaten gör. Fick några övningar att göra hemma varje dag, men ska tillbaka redan imorgon faktiskt.

Stället är nytt som sagt, vill minnas att han hade kommit till lokalerna i juli eller nått sånt, så det var inte färdigt än riktigt heller.

Han verkade i alla fall tro på att detta ska gå att fixa. Mycket av besvären beror nog på att jag gått med det ett tag (har ju haft problem sedan gymnasietiden). Är spänd därför att kroppen är så van vid det, så övningarna jag fick går typ ut på att “lära om” hjärnan lite grann.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar