En omsorgsassistents vardag (och helg)

Snart dags att masa sig till jobbet. Det är ju detta yrkets baksida, att man få jobba när som helst på dygnet, vilken dag i veckan det än är. Vardag som helg, röda dagar i kalendern kan lika gärna följas av mellan vilka tider det ska jobbas. Tur man gillar sitt jobb och sina kollegor. Utan er skulle det inte kännas lika kul att gå till jobbet!

Ibland önskar jag att jag hade ett “vanligt” jobb. Arbetstider som bara infann sig på vardagar. Men sen ångrar jag mig rätt snabbt, för det är ju detta jag gillar. Att jobba med människor och hjälpa dem så att de får det så bäst de kan. Inte för att jag vill vara i nån slags bestämmandeställning, utan för att de är värda att leva ett så vanligt liv de kan med sina olika problematiker. Att få uppskattning för sitt jobb är väl alltid roligt, men absolut ingen nödvändighet varje dag. Är det enda man strävar efter att bli bekräftad med endast ära och berömmelser VARJE gång man är på jobbet bör man nog tänka om en extra gång och fundera på att byta arbete.

Naturligtvis vill även jag höra att jag är duktig på mitt jobb, men jag vill ju också höra när jag gjort saker som av andra anses “fel”, så att jag lär mig och kan utvecklas i mitt yrke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar