Bye bye assistansen

I helgen jobbade jag mitt sista pass som personlig assistent. Efter 1,5 år hos denna brukaren är det dags att ta sig an något annat. Tack vare lite pusslande i verksamheten och önskemål från personal om att byta arbetsuppgifter blev det en plats ledig på en gruppbostad och jag fick frågan om jag var intresserad. Eftersom den som varit på gruppbostaden innan ville jobba som personlig assistent har det blivit som så att vi bara byter med varandra. Men det har gått fort fram till bytet och jag har väl inte riktigt hunnit hänga med i svängarna. Det är i dagarna 3 veckor sedan frågan ställdes och jag fick träffa chefen för gruppbostaden.

Ikväll går jag på första introduktionspasset av 4 inplanerade och jag är både spänd och nervös. Man vet ju alltid vad man har men inte vad man får. Men jag har bestämt mig för att jag ska gå till jobbet med positiv inställning hela veckan (och förhoppningsvis framöver också, såklart). Det kommer att bli mycket information på en gång och jag kommer att vara helt slut på

Klart att det kommer bli konstigt att jobba så många pass i veckan, mot tidigare 1-2 pass. Men även det blir en utmaning, att lära sig hushålla de lediga dagarna på ett annat sätt än tidigare. Kalendern kommer att bli än viktigare nu, för att hålla reda på när man ska gå till jobbet. En av fördelarna med att jobba bara dygn är ju att de alltid börjar och slutar likadant hela tiden, behövde mest hålla koll på vilka dagar som var jobbdagar. Jag har även dygn med jämna mellanrum på nya jobbet, men på andra tider än vad jag är van.

Det kommer att bli bra detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar