Blir man mer negativ när man blir äldre?

Igår kväll var jag på ett möte med en grupp människor där de flesta är pensionärer. Vi pratade om de förändringar som är på gång i verksamheten. En förändring som i mina ögon och öron känns väldigt spännande och utvecklande. Jag tycker att det ska bli väldigt roligt att få vara en del av dessa förändringar och få vara med och utvärdera och kanske utveckla.

Tyvärr var det många negativa tankegångar från de äldre i gänget och det kändes som att vi la för mycket tid på att diskutera sådant som egentligen inte rörde just vår grupps ansvar utan ligger på annan anställd personal som har fattat ett beslut för sina aktiviteter och stökat om där. Det får ju stå för honom, det som händer p.g.a. av den ändringen.

Det är så tråkigt när folk är negativa till en förändring där man man försöker fånga upp fler människor i verksamheten.

Det som är bestämt från ledningens sida är ju något som vi frivilliga får acceptera. Visst får man ifrågasätta, undra och ställa frågor men nu är det som det är. Det ska testas en ny variant och vill man inte ställa upp på det och vara med så är det ju ett beslut man själv får fatta. Livet är ju föränderligt på så många sätt och man vänjer sig ju så småningom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar