Tyskland

Lördagen den 2 juli fick besked om att en av pappas kusiner gått bort. Eftermiddagen den 3 juli bestämde vi att jag skulle köra ner med farmor och farfar för att de skulle få gå på minnesstunden på tisdagen. Måndagen den 4 juli åkte vi.

Tidigt på måndagen var det dags att kliva upp ur den sköna sängen. Frukost intogs och alla väskor packades in i bilen.

DSC_7857Kaffe och smörgås åt vi vid Ekerödsrasten. Det är en klassiker. Titta på getterna såklart. Stegen var borttagen, så det gick inte att klappa dem.

Fortsatt resa mot Malmö. Funkade skitbra vid brokontrollen. Vi hade BroBizzen i vindrutan så bommen gick upp automatiskt. Väl över blev vi stående i kö ett par timmar. Det hade regnat kraftigt i Köpenhamn så motorvägen var vattenfylld. Tre motorvägsfiler skulle bli en och ledas genom en stad för att komma runt vattnet. Det tog sin tid. De där få kilometrarna tog ett par timmar som sagt.

DSC_7859DSC_7860Väl framme vid båten gick allt smidigt. Med BroBizz hamnar man i en VIP-kö och får köra ombord på båten först. Vi var väl i kontrollen tjugo i och båten gick kvart i. Gutt. Farfar kollade in de rätta sidorna i shopens katalog.

När vi kom av båten ville vi äta. Vi körde in i Burg, men det gjorde typ alla andra också. När vi väl kom dit vi skulle var det bara till att leta efter en parkering, vilket vi också hittade tillslut. Mat blev det och gott var det. Fortsatt färd mot resans mål.

DSC_7869Framme i Holle fick vi äntligen kaffe. En kaka till det, naturligtvis. Grillning av vildsvinsbratwurst och –korv på kvällen. Åh vad skönt det var att få lägga sig sen.

DSC_7878DSC_7880på tisdagen var det minnesstund i ett kapell på en kyrkogård. Jättefint. Det visades bilder på en stor skärm under tiden.

DSC_7884DSC_7885DSC_7887

Efteråt var det fika på ett café nära sjukhuset där kusinen vårdats. Det kom mer folk än det hade räknats med så när jag kom med två av pappas kusiner var det redan överfullt. Vi satt nog 8 runt et litet litet bord för max 4 personer. Men finns det hjärterum… Träffade släktingar jag inte minns att jag någonsin träffat.

DSC_7889DSC_7893Sekt på balkongen på kvällen innan vi åt. Skål!

DSC_7895DSC_7896DSC_7899DSC_7912DSC_7914DSC_7915DSC_7918Bad Gandersheim på onsdagen. Först varsin kopp cappucino på en servering sen en liten promenad innan det var dags att sätta rumpan på nästa stol. Denna gång blev det tårta till kaffet. Farfar och onkel Friedel valde Frankfurter Kranz med inte mindre än 9 lager tårtbotten.

DSC_7949DSC_7951DSC_7952

 

 

 

 

 

 

 

 

In till stan på torsdagen. Först kaffe och tårta på Café Beste. Sen en liten promenad till ett av alla glasscaféer för att äta glass.

DSC_7954DSC_7955Kvällsmat hos Günther och Magdalene.  Övriga på bilden är farfar och farmor, farfars bror med fru, kusin med fru och svåger.

DSC_7959Vilken utsikt!

Fredag förmiddag begav vi oss till Real, en mycket bra butik. Har allt man behöver. Vi köpte oss varsitt par skor. Lite godis blev det också. Och alkohol naturligtvis. Passade på att köpa vin och sprit där.

DSC_7979På eftermiddagen var vi bjudna till pappas kusin Iris. Hennes systrar Sonja och Kirsten var där också. Kaffe och tårtkalas. Fyra sorters tårtor/kakor. Ojoj. Orkade bara två. Men vilken baksida de hade. En egen “sjö”, ja den går att bada i, med riktig strandsand och strandstolar. En bro och ett litet porlande vattenfall.

DSC_7985DSC_7989Sysslingarna Ronja och Erik.

DSC_8000Yngsta sysslingen på det hållet, fem månader gamla Mattis (ja, han ska heta så).

Efter frukosten på lördagen åkte vi hem igen. Stannade i Heligenhafen för att köpa öl och cider. Åt gjorde vi också innan vi körde vidare. Sen blev det gräddfil i färjelägret och en tripp genom Danmark. När vi kom till Sverige blev det fika på Ekerödsrasten innan Nybro var sista målet. Åh, vad skönt det var! Borta bra, men hemma bäst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar