Dieter 50 år

I lördags fyllde min farbror 50 år. Det firades med överraskningsfest i Bilkompanis (tidigare Rydbergs) tomma gamla bilhall. Ett 50-tal släktingar och vänner samlades i lokalen medan pappa och hans syster Camilla åkte iväg för att kidnappa den ovetande Dieter i hemmet. I hemmet fanns även Dieters föräldrar, svärmor och barn. Alla där visste om vad som försiggick och spelade med. Dieter fick ögonbindel och hörlurar med musik och medan pappa körde runt i stan tog sig de andra från hemmet till lokalen. Vilken överraskning när ögonbindeln åker av och han inser att han blivit lurad av så många. Riktigt roligt att ha fått vara med och fixa en så stor överraskningsfest. Det börjades med välkomstbål till alla, och lite mingel, innan födelsedagsbarnet kom på plats.

Efter sång och hurrande blev det pastasallad och nån kräftpaj. Hanna bjöd på sång. Bland annat en egenskriven låt. Till efterrätt fick vi ostkaka med jordgubbar och grädde och sen blev det tipsrunda med frågor som bara handlade om Dieter. Mitt lag hade helt rätt på utslagsfrågan (Hur många snusdosor gör Dieter av med på en vecka?). Det blev paketöppning. Vilken lycka när ett av paketen innehöll en mankini… Eller hur det nu var.

Till kaffet bjöds det på chokladtårta. Samma sort som när Olivia konfirmerades. Jag hade den stora äran att få hämta två stooora tårtor ute hos mormor tidigare under dagen, och köra hem med dem i bagaget på en ganska dålig väg. Gott var det iallafall. Senare grillades det korv under paraplyer, ty det regnade precis HELA dagen.

Det gick åt en hel del öl, och de tomma burkarna användes till att försöka bygga ett så högt torn som möjligt. Det högsta blev 15 burkar högt. Sen kom dansen igång tack vara farmor och hennes bror Kalle. Det var dans av alla de slag. Fågeldansen exempelvis. Framåt natten droppade gästerna av. Mamma, pappa, Olivia och jag lämnade festen sist och var väl hemma rund halv två. Lyckad fest!

DSC_4300DSC_4308 DSC_4309 DSC_4310 DSC_4321 DSC_4341 DSC_4366 DSC_4376 DSC_4505 DSC_4548 DSC_4598 DSC_4625  DSC_4632 DSC_4661

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar