En mix av tigerkaka och brownie

Igår bakade jag Tigerkakebrownies. Ett helt nytt recept som mamma skickade hem. Trodde att det var något som någon bjudit på inne på hennes jobb, men så var det inte. Men jag inhandlade det som saknades och satte igång med bakandet. Det var relativt lätt, men chokladsmeten är mycket trögare än färskostsmeten, så det var inte så lätt att "skaka ut", som det står i receptet att man ska göra. Resultatet blev i alla fall mycket gott!

Färskostsmet

400 gram färskost
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
2 st ägg

Chokladsmet
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 st ägg
2 dl mjöl


Tillagning
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtpapper omlott i en långpanna.

2. Färskostsmet: Rör färskost, vaniljsocker, siktat florsocker och ägg till en jämn smet.

3. Chokladsmet: Smält smöret. Finhacka chokladen och häll ner i smöret. Rör tills chokladen har smält. Eventuellt behöver blandningen värmas i mikron på 20-sekundersintervaller tills chokladen smälter. Vispa ihop florsocker, vaniljsocker och ägg. Häll i chokladbladningen och vispa till en jämn smet. Rör slutligen försiktigt ner mjölet.

4. Häll 2/3 av chokladsmeten i långpannan och jämna ut den med en slickepott. Häll ut färskostsmeten ovanpå och avsluta med öar av chokladsmet. Skaka på långpannan tills smeten ligger platt. Använd en provsticka för att göra mönster i smeten.

5. Baka i ugnen i 35-45 minuter tills smeten stelnat i mitten. Den ska inte bli torr. Låt svalna i långpannan. Skär i lagom stora bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar