Påskafton

Hur kul var det att vakna idag, på en skala? Att titta ut och inse att det är två decimeter snö på påskafton känns inte sådär hippt. Men vad göra? Mor och far var ute hela morgonen och skottade snö, både på vår tomt och hos grannen. Sen bjöd grannarna på fika. Både smörgås och bulle, var mer som en andra frukost. Men jag åt bara en toscabulle och en dammsugare.

Ikväll har vi varit hos mormor och morfar som vanligt på påskafton. Det bjöds på påskbord, efterrätt och kaffe med tårta. Och som traditionen bjuder fick vi barnbarn varsit påskägg med godis och 100 kronor. Har även spelat den nya versionen av Nya Bondespelet med lillkusin Anna (som för övrigt fick ett snögubbeset av oss, men påpekade att hon minsann redan hade ett). Det var inte lätt för hon förstod inte varför hon skulle betala och och varför det var si och varför det var så.

Jag fick nöjet att köra hem denna stjärnklara, kalla kväll. Termometern visade på -7 grader celsius när vi lämnade Åslahult.

Om sådär en och en halv timme bär det iväg mot kyrkan och påsknattsmässan. Gospelkören är det som bjuder på sång. Lagom kul att stå kring påskelden utanför kyrkan denna natt.. Det enda vi ska sjunga (som vi vet om) är de fyra små påsksångerna som ska sjungas i mörkret, runt ljuset.

1 kommentar:

  1. Eyyy. Mamma och jag vill bara påpeka att texten får det att låta som om hon var tvungen att betala för snögubbssättet...

    Elin

    SvaraRadera